Міжнародна програма «Науковець року 2020» проводилася до Міжнародного дня науки з метою сприяння іміджу та підтримки наукових працівників, які отримують вагомі наукові та науково-технічні результати.  Були відзначені результати роботи вчених, які сприяють значному розвитку галузі, у якій вони працюють.

20 листопада 2020 року відбулося святкування та вшанування професійних досягнень наукової еліти України з врученням орденів, посвідчень, почесних грамот та видання «Наукова еліта України». Ми з гордістю повідомляємо, що звання «Науковець року 2020» отримав співробітник нашої Академії, професор кафедри загальної та невідкладної хірургії, професор, лауреат Державної премії України, академік Міжнародної академії медичних наук Євген Колесніков за цикл наукових робіт в галузі розробки нових міні-інвазивних методів хірургічного лікування морбідного ожиріння, що стали «золотим стандартом» в баріатрічній хірургії та  піонерських досліджень про роль цитокінів у виникненні деструктивного панкретиту, створенні інгібіторів і способів лапароскопічної доставки їх до підшлункової залози.

Наукова робота на кафедрі ведеться під керівництвом завідувача кафедри професора, Заслуженого лікаря України Вадима Крижевського, де досягнення окремих співробітників є досягненнями всього колективу.

Учасників міжнародної програми «Науковець року 2020» вітали з побажаннями успіху: голова Української федерації вчених, академік НАН України Володимир Семиноженко: «В сучасному світі наука є стратегічним ресурсом розвитку країни. Нові знання та інновації, в основу яких покладені наукові досягнення і високотехнологічні рішення, визначають соціально-економічні перспективи кожної держави»; голова Верховної Ради України Дмитро Разумков: «Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені тісно пов'язані з науковим потенціалом країни».

Ці, дуже правильні слова, повинні бути основою нашої роботи вчених на користь нашої держави України.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 88.2% - 5 Голосів
Корисність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу