4 - 6 листопада 2020 р. відбулася Національна науково-практична  конференція з міжнародною участю «Запальні та функціональні захворювання кишечника». Кафедра терапії НМАПО імені П.Л. Шупика взяла активну участь в організації заходу. Співголови організаційного комітету: завідувач кафедри, проф. Н. Швець, проф. А. Дорофєєв. До організаційного комітету також увійшли: проф. Т. Бенца, доц. В. Гдаль, доц. О. Пастухова.

З огляду на епідеміологічну ситуацію, конференція була проведена в режимі ON-LINE. Зареєструвались близько 900 лікарів гастроентерологів, терапевтів та сімейних лікарів з різних областей України.

Цікаві майстер-класи провели знані у світі науковці: С. Хаас (Стокгольм) «Ендоскопія при запальних захворюваннях кишечника», К. Малдер (Амстердам) «Європейські стандарти проведення трансплантації фекальної мікробіоти», Г. Моан (Ноттингем) «Гістологічна ремісія при неспецифічному виразковому коліті». Президент Української гастроентерологічної асоціації проф. І. Скрипник свою доповідь присвятив проблемним питанням надання медичної допомоги хворим на запальні захворювання кишечника. Доповідач з Алмати (Д. Кайбуллаєва) поділилася досвідом менеджменту абдомінального болю у пацієнтів із ЗЗК в умовах пандемії COVID-19. Колега з Баку (Г. Бабаєва-Садігова) розповіла про ANCA-асоційовані васкуліти та запальні захворювання кишечника. Проф. А. Дорофєєв розглянув можливості корекції мікробіому у хворих із запальними захворюваннями кишечника та стратегію ведення пацієнтів із ЗЗК в умовах пандемії COVID-19. Проводився розбір цікавих клінічних випадків, зокрема хворого з пізнім початком неспецифічного виразкового коліту з тяжким перебігом захворювання.

Усі учасники конференції, які брали участь в режимі on-line, могли поставити запитання, залишити коментарі в чаті та послухати не тільки доповіді та лекції, а й почути живі дискусії, думки та обговорення проблемних питань кількома експертами. Всі зареєстровані учасники отримали сертифікати.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу