На кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії, з метою визначення рівня теоретичних знань, наприкінці жовтня проведено oнлайн залік з теми «Внутрішньовенні та інгаляційні анестетики».

Особливістю даного заліку було дистанційне оцінювання рівня підготовки інтернів-анестезіологів у зв’язку з карантином щодо COVID-19. Для цього була використана платформа Zoom, що дозволяє проводити освітні заходи в режимі oнлайн.

Цей формат атестації знань користується популярністю в провідних країнах світу і є одним з основних освітніх трендів. Так, в США близько 90% ЗВО користуються дистанційною формою іспитів. Наприклад: Університет Північної Кароліни (19 тисяч студентів) проводить до 40 тисяч дистанційних іспитів щорічно; Західний губернаторський університет (78 тисяч студентів) – до 30 тисяч щорічно; Громадський коледж Північної Вірджинії (75 тисяч студентів) – 12 тисяч дистанційних іспитів щомісяця.

Віддаленість інтернів від викладачів дозволяє уникнути ймовірного поширення вірусної інфекції і є простим, але надійним профілактичним заходом. Інтерни були поділені на окремі групи, у котрих приймав залік окремий викладач. У цілому залік пройшов на високому організаційному рівні. Деякі лікарі-інтерни проявили грунтовні знання не тільки з більшості питань фармакодинаміки та фармакокінетики загальних анестетиків, а й деяких історичних фактів. Так, інтерни змогли відповісти на питання, що розраховані на їх ерудицію як-от: яким чином відкриття барбітуратів і їх назва, пов’язані з історією столиці України. Серед інших завдань лікарі-інтерни вирішували і клінічні. Саме останні становили особливі складнощі, оскільки перший рік післядипломного навчання є багато в чому незвичним для учорашніх студентів.

Інтерни показали високий рівень підготовленості з більшості питань заліку, особливо щодо застосування внутрішньовенних анестетиків.

Як зазначив по закінченні іспиту завідувач кафедри професор Олег Лоскутов, метод оцінки знань в режимі онлайн показав свою ефективність і в подальшому він буде продовжувати удосконалюватися.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу