28 - 30 жовтня 2020 р. відбулася науково-практична  конференція «Інноваційні технології в ревматології: основні напрямки імплементації».

У цьому році через карантинні заходи, зумовлені поширенням COVID-19, традиційну конференцію вирішено було проводити у режимі онлайн. Організаційний комітет підготував програму з використанням нових форматів, щоб найефективніше представити доповіді та дискусії, в яких візьмуть участь відомі вчені України та зарубіжних країн.

На конференції зареєструвалось біля 800 лікарів ревматологів та терапевтів з усієї України. Кафедра терапії та ревматології НМАПО імені П.Л. Шупика взяла активну участь у конференції. Науково-організаційним комітетом були: академік НАМНУ, президент Асоціації ревматологів України, завідувач кафедри, проф. В. Коваленко (голова), віце-президент Асоціації ревматологів України, проф. Н. Шуба, проф. О. Борткевич.

28 жовтня академік НАМНУ В. Коваленко відкрив конференцію та виступив з проблемною доповіддю «Запалення міокарду: історія та сучасність».

Одним з найпоширеніших ревматичних хвороб є остеоартроз, який часто зустрічається з коморбідною патологією. Тому цей аспект даного захворювання було висвітлено в секційному засіданні «Коморбідні стани», де модераторами були: проф. О. Борткевич,  проф. Н. Григор’єва. З доповіддю «Сучасні напрямки фармакотерапії остеоартриту у пацієнтів з супутньою патологією» виступив проф. О.  Борткевич.

29 жовтня, на 2-й день конференції, тема остеоартрозу була продовжена, в секційному засіданні «Остеоартроз» з доповіддю «Сучасні аспекти лікування та моніторингу остеоартрозу кистей» виступила доцент кафедри терапії та ревматології к.мед.н. А. Крилова.

Цікавим виявився круглий стіл «Сучасний погляд і клінічні можливості в терапії СЧВ», де модератором був акад. НАМН України В. Коваленко. Під час круглого столу президент Асоціації ревматологів України академік В. Коваленко презентував останні методичні рекомендації з менеджменту СЧВ.

Ще однією цікавою подією була секція «Міжнародна дисципліна: Гіперурікемія – як патогенетична платформа коморбідності», де виступав  академік НАМНУ В. Коваленко. Учасники: проф. С. Кушніренко, проф. І. Головач, проф. Д. Рекалов, проф. О.Несукай.

29 жовтня з проблемною лекцією «Використання анти – ТНФ біосимілярів: скандинавський досвід» виступив  проф. Тор Крістіан Аасеруд Квін та Prof. Dr. Eugen FeistHelios Department for Rheumatology Vogelsang-Gommern з лекцією «Виклики та розробки при хворобі Стіла у дорослих».

30 жовтня відбулось пленарне засідання «Остеопороз в ревматології», де модераторами були проф. О.Борткевич, проф. І. Головач. проф. О. Борткевич виступив із доповіддю «Актуальні питання призначення базисної терапії остеопорозу».

У кінці конференції відбулася нарада Асоціації ревматологів України, головних спеціалістів НАМН і експертів МОЗ України, головних обласних ревматологів та терапевтів, а також провідних фахівців.

Усі учасники Конференції, що брали участь в режимі on-line, могли поставити запитання, залишити коментарі в чаті та послухати не тільки доповіді та лекції, а й почути живі дискусії, думки та обговорення проблемних питань кількома експертами.

Запис трансляції доступний безкоштовно протягом 7 днів після завершення Конференції, отримати доступ до трансляцій ви можете на сайті: https://rheumahub.org.ua/.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу