22.10.2020 р., під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П. Л. Шупика проф. О. Толстанова, відбулось засідання кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології.

У засіданні кафедри взяли участь заступник декана медико-профілактичного і фармацевтичного факультету, к. б. н. С. Соловйов та старший інспектор деканату О. Терещук.

Засідання кафедри було присвячено розгляду перспективного плану розвитку кафедри на період 2020 – 2025 рр., представленого кандидатами на вакантну посаду завідувача кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика.

Під час засідання проф. О. Толстанов  сповістив присутніх, що в газеті «Урядовий кур’єр» № 184 від 22.09.2020 р. був оголошений конкурс на заміщення вакантної посади завідувача кафедри. Зазначив, що на вакантну посаду було подано лише заяву від проф. Д. Варивончика.

Проф. Д. Варивончик представив присутнім Перспективний план розвитку кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика на період 2020 – 2025 р.р.:

1) Стратегічне управління. Місія – забезпечення подальшого розвитку післядипломної медичної освіти в напрямку медицини праці, спрямованої на  збереження здоров’я й попередження професійної захворюваності працюючих. 

2) Фінансовий менеджмент. Оптимізація доходів та витрат кафедри адекватно до  рівнів планового бюджетного фінансування. Систематичний перегляд вартості платних послуг відповідно до реального рівня надходжень і витрат кафедри.

3) Управління ризиками і можливостями. Проведення динамічного моніторингу ризиків та здійснення оперативного й стратегічного (за можливості) їх усунення.

4) Управління персоналом. Мотивування персоналу наявними ресурсами. Підтримка професійного зростання персоналу. Залучення до праці на кафедрі молодих науково-педагогічних кадрів з науковим ступенем, в межах наявних вакансій та фонду заробітної плати.

5) Загальний маркетинг, управління інфраструктурою та середовищем процесів, оперативне управління. Подальше розширення мережі ЗОЗ та партнерських організацій для забезпечення всіх видів діяльності кафедри. Подальший розвиток системи електронного управління діяльністю кафедри на основі хмарних технологій.

6) Управління закупівлями. Придбання та оновлення матеріально-технічної бази кафедри, витратних матеріалів тощо (в межах фінансових можливостей).

7) Освітня діяльність. Створення нового та оновлення наявного навчально-методичного комплексу для забезпечення усіх видів БПР. Підготовка сучасної навчально-методичної літератури. Розширення контингенту слухачів завдяки впровадженню нових навчальних циклів ТУ, присвячених актуальним проблемам профілактики професійної захворюваності, в т.ч.: інфекційних захворювань (COVID-19), синдрому «професійного вигоряння», екозалежної та виробничо-зумовленої патології та ін. Подальше впровадження інноваційних технологій післядипломної освіти, орієнтованих на індивідуалізацію навчання на основі  системи «змішаного навчання».

8) Науково-дослідницька та інноваційна діяльності. Планування та реалізація НДР, що присвячена питанням профілактики на робочому місці інфекційної патології (2021 – 2025 рр.). Підготовка наукових публікацій, інформаційно-методичних матеріалів тощо.

9) Надання медичної допомоги. Продовження співпраці із ЗОЗ в напрямку надання високоспеціалізованої медичної допомоги за спеціальностями «Професійна патологія», «Психофізіологія». Експериментальне впровадження в лікувально-діагностичний процес систем прийняття рішень на основі штучного інтелекту.

10) Управління зовнішніми зв’язками. Подальша підтримка й розширення міжнародного співробітництва за науковими напрямками кафедри.

11) Управління зворотними зв’язками. Подальший розвиток електронної системи  оцінки споживачами якості наданих кафедрою освітніх, наукових та лікувально-діагностичних послуг.

Присутні позитивно оцінили Перспективний план розвитку кафедри та відкритим голосуванням одностайно підтримали кандидатуру проф. Д. Варивончика для обрання на вакантну посаду завідувача кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 81.25% - 8 Голосів
Корисність матеріалу: 81.25% - 8 Голосів
Доступність матеріалу: 82.5% - 8 Голосів

Загальна оцінка матеріалу