За активної участі колективу кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика, як завжди, у суботу 10.10.2020 об 11.00 відбувся  консиліум спеціалістів коморбідних станів.  Всі теми доповідей були запропоновані практикуючими лікарями.

Однією з найпопулярніших тем була: «Головний біль: причина, діагностика, лікування». Щодо усіх тонкощів цієї проблеми відбулася дискусія кардіолога та неврологів І. Давидова та О. Морозова.

Професор О. Жарінов та проф. М. Долженко обговорили проблеми постановки діагнозу кардіологічним хворим у своїй лекції : «Як правильно писати у діагнозі: Ішемічна хвороба серця чи Хронічний коронарний синдром?».

Нестандартна та цікава дискусія відбулася між гепатологом і кардіологом Д. Джанелідзе, М. Долженко при дослідженні питання про призначення статинів при захворюваннях печінки. Спеціалісти розглянули нюанси міжнародних рекомендацій з цієї проблеми та розібрали клінічний випадок.

Гарячою темою залишається: «Негоспітальна пневмонія в умовах COVID-19», яку детально висвітлили Л. Юдіна та М. Долженко.

Учасники заходу висловили подяку організаторам за такий формат зустрічі, а також запропонували ще кілька важливих тем для наступних он-лайн розборів.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу