24 - 26 вересня кафедра нефрології та НЗТ НМАПО імені П.Л. Шупика провели щорічну 14-ту нефрологічну академію REENA. Академія пройшла у форматі майстер-класів (24 вересня), доповідей відомих фахівців із України, Білорусі, РФ, Франції, США (25 - 26 вересня) у ZOOM-конференції он-лайн.

Англомовні доповіді супроводжував синхронний переклад (к.мед.н. М. Іванова). Трансляція велась із професійної студії ТРЦК «Гулівер» 31 поверх.

Всім учасникам було розіслано анкету для отримання зворотного зв’язку. 25 учасників активно відгукнулись на задані питання.

На питання «Що сподобалось» респонденти написали, що всі доповіді інформативні і цікаві, було відмічено їх різноманітність та актуальність, зокрема виділені доповіді С. Кушніренко, Д. Іванова, В. Шило, К. Комісарова, П. Гудеера. Підкреслена актуальна інформація щодо сучасних міжнародних протоколів діагностики та лікування, доступність (в тому числі за рахунок синхронного перекладу) іноземних доповідачив, відмічена висока яість організації  і можливість прослуховування в запису. «Взагалі, дуже насичена програма і різноманітні міжнародні доповіді. При цьому доповіді наших спікерів на дуже високому рівні-інформаційному, науковому, технічному» - написав один із учасників. Відмічена актуальність, сучасні підходи, співпраця з генетиками, морфологами, підбір спікерів, таймінг, цікаві факти і доказовість.

На питання «Що треба покращити» відмічено, що конференція проведена на високому рівні, проте прозвучали побажання не робіти конференцію в зумі, набагато зручніше в YouTube, проводити лекції в нерабочий час, мати можливість доступу для повторного перегляду, покращити якість зворотнього зв’язку та відповіді на питання тестів,  більше тем по гломерулонефриту, гормонорезистетності у дітей та проводити не лише зустрічі онлайн.

Деякі з побажань вже усунуто, а саме - надана можливість перегляду лекцій на закритому каналі ютуб та почата гармонізація матеріалу з іншими провайдерами освітніх послуг, зокрема Аксемедіном.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 74.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 74.5% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 74.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу