24 - 26-го вересня відбулася щорічна конференція Української діабетологічної асоціації, яка проходила під егідою Національної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика та Української діабетологічної асоціації, а ключова роль в організації належала співробітникам кафедри діабетології.

Незважаючи на обмеження, обумовлені пандемією COVID-19, конференція викликала великий інтерес і протягом кожного дня в її роботі брали участь понад 2 тисячі лікарів. Конференція носила міжнародний характер, з доповідями виступили провідні фахівці діабетології з Великобританії, Словаччини, Польщі, а також професори з нашої країни як Києва, так і багатьох інших міст. Модерував засідання завідувач кафедри діабетології чл.-кор. НАМН професор Борис Маньковский.

Приємно відзначити, що були представлені найновіші дані щодо лікування пацієнтів з цукровим діабетом, в тому числі дані, які було викладено безпосередньо перед конференцією, на щорічному Конгресі Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету, який щойно завершився. Конференція Української діабетологічної асоціації була акредитована Європейською комісією з Післядипломної медичної освіти та кожен учасник, який прослухав усі доповіді, отримав 17 кредитних Європейських годин. Учасники відзначили високий рівень презентацій та їх актуальність для клінічної практики.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу