14 вересня 2020  було проведено обговорення нових важливих документів та проєктів документів МОН України щодо наукових періодичних видань. Представники та головні редактори видань, співзасновниками яких є Академія, активно підтримали проведення он-лайн заходу, ініційованого відділом наукових електронних ресурсів Наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика.

Йшлось про наказ МОН України від 11.08.2020 №1040 «Про організацію моніторингу видань включених до Переліку наукових фахових видань України» та запропонованого для громадского обговорення проєкту змін до наказу МОН України від 15.01.2018 №32 «Про затвердження Порядку формування  Переліку наукових фахових видань України».

На початку зустрічі О. Рачинська - завідувач відділу наукових електронних ресурсів Наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика нагадала, що на виконання наказу МОН №32,  видання, співзасновниками яких є Академія, успішно здійснили достатьньо складні процедури удосконалення та приведення у відповідність  видань до вимог даного наказу.

До «Переліку…» увійшли 17 видань співзасновниками яких є Академія, з них 1 до категорії «А», 16 – до категорії «Б», ще 4 видання знаходяться на розгляді експертної ради Міністерства.

Документи МОН України, що роглядалися на зустрічі, передбачають постійний моніторинг видань, що потрапили до «Переліку…». В процесі дискусії видавці журналів сформулювали свої уточнюючі запитання та пропозиції до проєкту документу.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 52% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 52.67% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу