Напередодні святкування Дня медичного працівника науково-педагогічні працівники кафедри громадського здоров’я відзначили свій третій рік роботи.

Створення кафедри відбулося за наказом ректора НМАПО імені П.Л. Шупика академіка Юрія Вороненка від 16.03.2017 р. № 1103 шляхом реорганізації (злиття) кафедри гігієни і екології людини та кафедри гігієни харчування і гігієни дітей та підлітків.

Колектив кафедри відзначив свій ювілей напруженою роботою, бо на початок червня, як зазвичай, на кафедрі відбувалося одночасно декілька циклів: тематичного удосконалення «Принципи організації харчування різних груп населення», «Стратегічні напрями сучасної профілактичної медицини», «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» та передатестаційний цикл для фахівців з вищою немедичною освітою  «Лабораторні дослідження хімічних факторів навколишнього середовища».

Особливістю викладання на кафедрі є те, що лікарі майже всіх спеціальностей можуть пройти навчання на циклах тематичного удосконалення, розширивши та оновивши свої знання з питань профілактики захворювань, посилити практичні навички використання інструментів впливу на гігієнічні умови, промоцію здоров’я, залучення потенціалу міжсекторальної взаємодії між різними закладами та установами тощо.

Цього, святкового для колективу кафедри, місяця навчання проходили не лише лікарі, а й колеги-викладачі з НМУ імені О.О. Богомольця. Надання освітніх послуг науковцям-педагогам – це ознака довіри та визнання, висока відповідальність та одночасно напруження під час роботи. Однак науково-педагогічні працівники кафедри під керівництвом професора І. Хоменко, впевнено вирішують поточні питання, забезпечують якісні освітні послуги, швидко адаптуються до нових, дистанційних умов навчання.

Про успіхи колективу свідчать відгуки слухачів та адміністрацій закладів, на базах яких проводилося навчання у цьому році: подяка від ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» (детальніше: https://www.nuozu.edu.ua/n/p/6392-vyznannia-diialnosti-kafedry-hromadskoho-zdorovia), публікації на сайті НМУ імені О.О. Богомольця щодо організації кафедрою дистанційного формату навчання під час карантину на циклі стажування (детальніше: http://nmuofficial.com/news/bezperervnyj-profesijnyj-rozvytok-na-chasi/ ), лист-подяка на ім’я ректора Академії (детальніше: https://www.nuozu.edu.ua/n/p/5699-kafedra-hromadskoho-zdorovia-otrymala-podiaku

З нагоди свята  бажаємо науково-педагогічним працівникам кафедри міцного здоров’я, творчої наснаги, постійного професійного вдосконалення на користь розвитку медичної освіти.