17-19 жовтня проведений XIII Український Форум вроджених вад серця. Цей захід вперше у вітчизняній медицині системно підняв питання реорганізації охорони материнства та дитинства у тісній співпраці дитячих кардіологів та кардіохірургів разом з акушерами, перинатологами та неонатологами. Метою такої співпраці є створення сучасної моделі надання допомоги дітям з вадами серця, починаючи з фетального періоду.

В перший день форуму на базі Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії відбулися майстер-класи з анатомії серця, з невідкладної допомоги при порушеннях серцевого ритму у дітей, з пренатальної ехокардіографії та з неонатальної ехокардіографії.

Другий та третій день форуму були присвячені науковим доповідям. Були висвітлені сучасні досягнення та перспективні напрямки в охороні материнства та дитинства спільно із провідними спеціалістами інституту педіатрії, акушерства та гінекології, в тому числі можливості використання в Україні технологій Інституту Регенерації (Wake Forest University, USA). Піднімалися питання про пренатальну діагностику вроджених вад серця та перинатальну тактику в разі встановлення плоду такого діагнозу, про досвід роботи "пуповинної програми" допомоги дітям із критичними вадами серця, і навіть про психологічні проблеми, з якими стикаються і лікарі, і пацієнти при діагностиці складних хвороб. Третій день був присвячений не менш цікавим темам - діагностика та лікувальна тактика при транспозиції магістральних судин, аномалії Ебштейна, аортальних вадах та ін. Протягом форуму було продемонстровано чимало цікавих та складних клінічних випадків з досвіду Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. 
                            

Організаторами проведення форуму в цьому році стали Державна Установа «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», Державна установа «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України”, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, кафедра дитячої кардіології та кардіохірургії, Міжнародний благодійний фонд «Дитяче серце» та громадська організація «Українська асоціація дитячої кардіології».