18 жовтня 2018 року НМАПО імені П.Л. Шупика провела навчальний семінар у форматі телемосту «Імплементація міжнародних протоколів у педіатричну практику» між містами  Київ, Черкаси, Кропивницький та Чернігів. Семінар розрахований на педіатрів, неонатологів, сімейних лікарів.

Доповіддю «Безперервна медична освіта та безперервний професійний розвиток фахівців галузі охорони здоров’я» відкрив семінар перший проректор НМАПО імені П.Л. Шупика д.мед.н., професор, чл.-кор. НАМН України Юрій ВДОВИЧЕНКО.

Від Академії з доповідями також виступили д.мед.н., професор кафедри педіатрії № 2 В’ячеслав Бережний «Стан інфекційної захворюваності та охоплення щепленням дітей України», д.мед.н., професор, зав.кафедри дитячих і підліткових захворювань Галина Бекетова «Сучасні підходи до профілактики і лікування рекурентних респіраторних захворювань у дітей та підлітків».

З лекціями акредитованими  credit units виступили д.мед.н., професор, декан педіатричного факультету Марина Маменко «Гострі респіраторні інфекції у дітей: раціональна тактика антибіотикотерапії» та к.мед.н., доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Федір Лапій «Помилки, які допускають лікарі при вакцинації в Україні».

Захід проведено відповідно до вимог та стандартів Акредитаційної ради безперервної медичної освіти США (ACCME).
(Програма у PDF)