11 жовтня 2018 року на кафедрі онкології, під головуванням куратора циклу к.мед.н. доц. О. Пономарьової, (на виконання заходів присвячених Всесвітньому місячнику боротьби з раком молочної залози) була проведена кафедральна конференція лікарів-інтернів, що проходять первинну спеціалізацію за спеціальністю «Клінічна онкологія» І-го року навчання на тему: «Рак молочної залози». 

У конференції також взяли активну участь д.мед.н. професор кафедри онкології П. Гордійчук, два слухачі циклу стажування з онкохірургії та клінічний ординатор громадянин Туркменістану Азіз Хесенов.

Під керівництвом доц. О. Пономарьової було підготовлено сім монотематичних усних доповідей з мультимедійною презентацією, які стосувалися актуальних аспектів діагностики та комплексного лікування раку молочної залози, а саме:

  1. «Статистика раку молочної залози ХХІ століття у світі, Україні та Київській області» (доповідач лікар-інтерн А. Якубовська).
  2. «Молекулярно-генетична діагностика злоякісних новоутворень» (доповідач лікар-інтерн М. Кошеленко).
  3. «Гормонотерапія в лікування раку молочної залози» (доповідач лікар-інтерн А. Приходько).
  4. «Хірургія молочної залози» (доповідач лікар-інтерн М. Гордійчук).
  5. «Хіміотерапія в лікуванні раку молочної залози» (доповідач лікар-інтерн І. Кириленко).
  6. «Променева терапія в лікування раку молочної залози» (доповідач лікар-інтерн І. Вовк).
  7. «Імунотерапія пухлин» (доповідач лікар-інтерн І. Циганкова).

Дуже цікаву доповідь на тему «Імунотерапія раку» підготувала лікар-інтерн І. Циганкова. Ця тема активно обговорюється в пресі та соціальних мережах. Під час доповіді щодо імунотерапії злоякісних пухлин куратор лікарів-інтернів доц. О. Пономарьова акцентувала увагу присутніх на нових тенденціях у лікуванні злоякісних новоутворень, що стосуються раку молочної залози в першу чергу агресивних за переліком підтипів.

Лікарі-інтерни активно задавали питання щодо особливостей застосування різних препаратів гормонотерапії, місце променевої терапії у лікуванні первинного та метастатичного раку молочної залози.

Проф. П. Гордійчук висловив пропозицію щодо теми наступної конференції, що на його думку повинна бути присвячена лікуванню злоякісних лімфом.