28 вересня 2018 р. у м. Київ під патронатом Національної академії медичних наук України, ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», ТОВ «Лабораторія маркетингових технологій», за підтримки Асоціації медичних сестер України та участі Журналу головної медичної сестри відбувся освітній захід «Школа головної медичної сестри».

Кафедра сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика також узяла участь у конференції. Асистент кафедри СМ та АПД Н. Малютіна презентувала доповідь на тему «Анафілактичний шок: перша допомога. Правильне оформлення інформаційних стендів». У доповіді спікер ознайомила слухачів із сучасними принципами надання невідкладної медичної допомоги та проведення профілактичних заходів щодо розвитку анафілактичного шоку. Враховуючи, що у конференції взяли учать переважно представники керівного прошарку середнього медичного персоналу, особливу увагу було приділено організаційним проблемам та питанням матеріально-технічного забезпечення заходів надання невідкладної допомоги.

Програма конференції була різноманітною і включала обговорення таких актуальних питань для медичних сестер, як юридичні аспекти професійного зараження ВІЛ та гепатитом, особливості юридичної відповідальності головних медичних сестер, система фармакологічного нагляду в Україні, права, пільги і гарантії медичних працівників та їх забезпечення в умовах реформування системи охорони здоров’я, сучасні девайси в інфузійній терапії, зв’язок здоров’я та краси людини, програмні помилки при імунізації та заходи їх запобігання, лабораторна оцінка газового складу крові тощо.

Після семінару слухачі отримали відповідні сертифікати.