1 - 6 жовтня 2018 року д.мед.н., професор кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології НМАПО імені П.Л. Шупика,  Ю. Бісюк брав участь в роботі XXIV Всесвітнього конгресу з астми в м. Токіо (Японія) з двома науковими доповідями.

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/11_10_18-3.JPGУчасть в конгресі дала змогу представити результати наукової роботи кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології.

Було представлено  доповіді: «The role of anti-endotoxin immunity in asthma pathophysiology» на секції «Asthma: Prevention and management» та «Genetic polymorphism in asthma» на секції «Asthma clustering». Після доповіді велась надзвичайно активна дискусія відносно персоналізованого підходу до діагностики та лікування астми.

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/11_10_18-3.JPGПрофесор Бісюк також був модератором та головуючим на секції «New Deal in Asthma» за участю вчених з Японії, Південної Кореї та Бразилії.

4 жовтня 2018 на генеральній асамблеї INTERASMA професора Ю. Бісюка було обрано членом ради директорів Глобальної асоціації з астми, що сталося вперше для вчених з України.