19 вересня 2018 року кафедра акушерства та гінекології №1 Українського державного інституту репродуктології НМАПО імені П.Л. Шупика взяла активну участь у проведенні клінічного майстер-класу «Інструментальні вагінальні пологи та дистоція плечиків» («Operative vaginal delivery and shoulder dystocia - clinical workshop») із залученням симуляційних технологій у рамках науково-практичної конференції Асоціації акушерів і гінекологів України.

Майстер-клас проводили Professor Dace Rezeberga, Ass.Prof. Anna Miskova (Riga Stradiņš University). До організації майстер-класу залучались доцент кафедри А. Ткаченко та асистент кафедри О. Кононець. В клінічному майстер-класі взяли участь 22 медика.

Співорганізатори: ГО «Асоціація акушерів і гінекологів України» (ГО «ААГУ»), НМАПО імені П.Л. Шупика, Центр симуляційного навчання в медицині НМАПО імені П.Л. Шупика, Асоціація акушерів і гінекологів Республіки Латвія, Медичний факультет Riga Stradiņš University.
   

20 – 21 вересня 2018 року співробітники кафедри брали активну участь у пленумі Асоціації акушерів-гінекологів України та в науково–практичній конференції з міжнародною участю «Репродуктивне здоров’я в Україні: тенденції, досягнення, виклики та пріоритети» як в організації форуму, так і в його науковій частині, представивши 8 доповідей з  актуальних тем акушерства та гінекології.