3 вересня – 2 жовтня 2018 року, на базі Фастівської центральної районної лікарні, співробітниками кафедри медичної та лабораторної генетики НМАПО імені П.Л. Шупика успішно проведено виїзний цикл тематичного удосконалення «Генетичні аспекти діагностики, лікування та методи профілактики мультифакторіальної патології». На циклі проходили навчання 40 слухачів. 

Переважно це були лікарі загальної практики та сімейної медицини, лікарі терапевти, педіатри, акушери-гінекологи Фастівської центральної районної лікарні та Фастівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Цикл проводився за оновленою програмою, яка охоплює обсяг теоретичних і практичних знань за даною тематикою, необхідних для практичної роботи лікарів. Лекційні та семінарські заняття проводилися на високому методичному рівні. До того ж, під час практичних занять співробітниками кафедри разом з співробітниками лікарні було проведено медико-генетичне консультування родин та спільні консиліуми.

Всі слухачі успішно склали іспити з теоретичних знань та практичних навичок. Наприкінці лікарі отримали посвідчення встановленого зразка.