У роботі Конгресу взяли участь понад 450 практикуючих лікарів та науковців за спеціальностями «педіатрія», «загальна практика – сімейна медицина», «неонатологія», «дитячі інфекційні хвороби», «дитяча імунологія», «дитяча отоларингологія», «дитяча хірургія» та ін. Конгрес проходив за офіційної участі представників Європейської академії педіатрії, Української академії педіатрії, Польської асоціації педіатрів та Литовської педіатричної асоціації.

Серед організаторів та спікерів Конгресу було багато фахівців НМАПО імені П. Л. Шупика. Декан педіатричного факультету, професор Марина Маменко є головою наукового комітету з педіатрії ГО «Українська академія педіатрії». Іванна Романкевич, провідний фахівець відділу симуляційних технологій Академії, є секретарем УАП. Доцент кафедри неонатології Олена Костюк очолює комітет неонатальної та перинатальної медицини, а доцент кафедри дитячих інфекційних захворювань та дитячої імунології Федір Лапій – комітет вакцинації. Ці фахівці активно працювали над програмою Конгресу, очолювали секції та школи, залучали до проведення заходу іноземних колег. У якості модераторів та доповідачів взяли участь у роботі УАП 2018 член-кореспондент НАМН України, завідувач кафедри неонатології професор Єлизавета Шунько, завідувач кафедри дитячих інфекцій та дитячої імунології професор Алла Волоха, завідувач кафедри ортодонтії професор Мирослава Драгомирецька, доценти кафедри неонатології Ольга Лакша та Юлія Краснова, асистент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Анна Гільфанова. В аудиторії були присутні чисельні аспіранти та клінічні ординатори Академії.
 

У Конгресі Української академії педіатрії взяли участь представник Європейського бюро ВООЗ, керівник команди підсилення системи імунізації Чекмак Ніязі, куратор УАП від Європейської академії педіатрії (ЕАР), член Президії ЕАР професор Арунас Валіуліс (Литва); генеральний секретар EAP Адамос Хаджіпанайс, президент Литовської асоціації педіатрів Вайдотас Урбонас; віце-президент Польської педіатричної асоціації Данута Зволінська; інші спікери з Польщі, Литви, Великобританії, Молдови. Вперше в межах конгресу УАП відбулися секції з дитячої кардіоревматології, дитячих інфекційних хвороб, громадського здоров'я, педіатрії розвитку. Вже традиційно – загальна педіатрія, дитяча гастроентерологія та нутріціологія, пульмонологія та алергологія, майстер-курс з вакцинації. Вперше відбулися тренінги з BLS та PALS у маленьких групах із відпрацюванням практичних навичок на манекенах.

Переповненні зали на всіх пленарних та секційних засіданнях, чисельні позитивні відгуки та публікації в соціальних мережах свідчать про зростаючу популярність заходів Української академії педіатрії серед педіатрів, лікарів загальної практики – сімейної медицини та фахівців інших спеціальностей зі всіх куточків України.