З 12 по 15 травня 2018 р. в м. Осло проходив XV конгрес Міжнародної асоціації світла (International Light Association) на тему «Життя світла».

Конгрес приурочений до святкування 16 травня Міжнародного дня світла, нещодавно затвердженого ЮНЕСКО. З вчених НМАПО імені П. Л. Шупика був запрошений представник кафедри загальної, дитячої, судової психіатрії і наркології Інституту сімейної медицини  професор А. Чупріков, щоб прочитати лекцію про своє відкриття (закономірність Чуприков-Палієнко), яке з'явилося завдяки роботам очолюваної ним наукової школи латеральної нейропсихіатрії та створеному відомому винаходу - латерально-різнобарвним окулярам (запатентовано в США).

Інформація, яка була викладена на високому рівні, була схвалена учасниками конгресу. Запропоновано продовжити науково-творчі контакти.

Професору А. Чупрікову була подарована книга Анаде Мартеля з Канади (Anadi Martel. Light Therapies), в якій детально цитується видання А. Чупрікова і співавторів, а також вручена премія Френсіса МакMанеміна (Frences McManemin) - організатора ILA - у вигляді кристалу з ім'ям нагороджуваного.